Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Hezky jste to shrnul, mate samozřejmě pravdu!

2 5
možnosti
PK

P49e98t11r 40K18r10a57u74s

22. 11. 2021 9:49

Omezování osobní svobody státem je zcela běžná věc. Kupříkladu zakazuje řídit motorová vozidla těm, co nemájí řidičské oprávnění. A já se ptám za všechny zastánce osobní svobody: "Jakým právem!! Jsem přece svobodný občan ve svobodné zemi, tak proč bych nemohl řídit auto bez řidičského oprávnění !!". Podotýkám, že nejsem zastáncem absolutní svobody.

11 13
možnosti
Foto

Typická faulujicí argumentace. Řidičský průkaz je jednou z podmínek k ochraně ostatních, nechrání především vás. Očkování chrání především vás a jako druhotný efekt může chránit ostatní, ale jen v případě, že nebudete vir přenášet ale to se však děje. Neočkujte se a máte vyšší pravděpodobnost že zemřete. Žijeme v době, kdy se roubují staré argumenty na nové věci: roušky chrání ostatní, respirátor především vás před těmi, kdo jej nenosí nebo jej nosí pod nosem, typicky kašlající důchodci, které to omezuje v dýchání. Očkování chrání především očkovanou osobu, druhotný efekt je nižší nápor na JIP. Další efekt už očkování nemá viz. příspěvek níže.

6 2
možnosti
Foto

Kdo je nejvíc ohrožená skupina a proč by ji měli svým očkováním chránit ostatní? V první řadě je ochrana před zahlcením nemocnic a jak se chrání plešatý dědeček v LDN? Zavřou mu kadeřnictví, hospodu, to jestli prodělal kovid nikdo neví, očkování před 5 měsíci a na trojku ještě nemá nárok, sestřička je očkovaná dovolenkovou jednorazovkou s účinností 2 měsíce a tím pádem netestovaná, v pokoji se větrá jen ráno, když to projede uklízečka savem, sociální kontakty za nula, sterilní prostředí bez přirozeného virového mixu, takže hurá na JIP, tam je větší "sranda".

4 4
možnosti
VB

Nejdřív se koukněte na https://ockovani.opendatalab.cz/statistiky. Pak teprve přemýšlejte: v posled. týdnu bylo na JIP od 80 let 27 neočkovaných a 41 plně očkovaných, od 70 - 79 let 59 neočkovaných a 72 plně očkovaných. Celkově hospitalizovaní: 1969 neočkovaných a 1549 očkovaných. Tohle chcete mít povinně?

10 5
možnosti

P22e47t84r 59Š75v57e32n64d56a

22. 11. 2021 9:54

Zkusím vám sem vložit kousek autorova textu a můžete se zkusit zamyslet, která cást se vás týká.

Některé jsou zcela evidentními manipulacemi a lžemi, další nesprávně interpretovanými vědeckými daty a konečně, je zde nekonečné moře názorů osob s velmi různorodou kvalifikací.

Zdroj: https://vojtechbednar.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=779237

5 2
možnosti
VR

Skvěle napsané. Děkuji za jasný názor. Plně s ním souhlasím. (Já bych povinnost očkování zavedl nejdříve pro pracovníky ve zdravotnictví a v sociálních službách.)

7 7
možnosti
AP

Byl by z toho jen průšvih. Někdo by to napadl u soudu, soud to zruší a máte další hřebíček do důvěryhodnosti vlády...

0 0
možnosti
JH

J86a25n 73H14n87í95z13d94i84l

22. 11. 2021 8:42

"Možná vám to připadá nedemokratické, ale není."

Naopak. Toto je velice demokratické. Pokud většina bude pro to, aby bylo povinné očkování, tak se to prostě v demokracii (vládě většiny) prosadí.

5 7
možnosti
PC

p. Hnízdil:

Pokud většina bude pro to, aby se všichni museli nechat ostříhat dohola, bude to tedy "velice demokratické" a prosadí se to. A mohle bych uvést stovky podobných příkladů. No fakt jste tedy veliký demokrat. Rv

2 0
možnosti
JF

Na úrovni šmejda, co prodává hrnce, je stát se svými vakcínami.

15 12
možnosti
BJ

Dobrý den pane Bednáři,

děkuji Vám za jasný fundovaný názor. Plně s Vámi souhlasím, i když vím, že řada lidí se zase bude ozývat s voláním po "svobodě". Hezký den přeji.:-)

15 13
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Firemní sociolog. Pomáhám firmám pracovat s lidmi, hledám cesty jak rozumět lidskému chování a jak řešit někdy příjemné, jindy nepříjemné situace, které se při práci s lidmi stávají. Více o mně na https://www.koment.cz/vojtech-bednar

Seznam rubrik