Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Dobře a jasně napsáno. Souhlas.

Jak se dalo čekat, tak se ozývají moudří a všeznalci, aby vám "vysvětlili", jak se mýlíte a jak to vlastně je nebo by mělo být atd.

1 0
možnosti
AP

Co napsat jiného, když se mýlí ...

0 0
možnosti
PN

Jakmile do něčeho zasahuje stát, tak je to vždycky průšvih. Vám, autore nestačilo, těch jeden a půl roku s Babišem? O co jde? Všechny naočkovat nebo ochránit seniory? Jestli ochránit seniory, pak je to dělané tím nejhorším způsobem, když necháváme očkované přenašeče bez testů běhat všude možně.

6 3
možnosti
VV

dw.com hlasi:

Corona: Hohe Infektionszahlen in Impfverweigerer-Hochburgen. A jinde zase pisi ze tam kde ma AfD hodne priznivcu je hodne Impverweigerer a jsou tam nejvyssi poct onemocnelych Coronou.

Nebude tom v CR podobne? Okamurovci = Antivaxeri = Nejvic onemocnelych?

2 0
možnosti
AP

No, v MSK kraji vyhrálo ANO a ještě nedávno bylo nejhorší ;-D

0 0
možnosti
MJ

Takže podle Vás by určitá skupina svéprávných lidí, například senioři, měla být zbavena práva rozhodovat o svém zdraví? Nepřipadá Vám to vůbec zvrhlé? Pokud píšete, že nejsou schopni se pod vlivem spousty protichůdných informací sami správně rozhodnout, tak v této logice by jim tedy mělo být si odebráno i volební právo... Když tedy podle Vás nejsou schopni rozhodovat o svém zdraví, jak mohou být schopni spolurozhodovat o budoucnosti celé země?

17 2
možnosti
ZB

Většina z nás je zbavena práva na samostatnou úvahu o tom kdo by měl jet první křižovatkou, jak rychle se může jet po dálnici i dokonce v jak upraveném vozidle můžeme jet. Tohle právo o rozhodování delegujeme na své zástupce a ti se řídí doporučeními expertů na dopravu.

A výsledkem je omezení počtu mrtvých a zraněných při dopravních nehodách. O tom samém je povinná vakcinace.

1 5
možnosti
Foto

J65a96n 95Š11i26k

22. 11. 2021 13:06

Bohužel si dovoluji s úspěchem pochybovat, že 99% zoufalců, co sdílí grafy na všech sociálních sítích jako o život, vůbec ví, co Excel je...Ovšem jde o naprosto typický jev, který tady byl i v době před Covidem. Lidi, kteří mají v dané oblasti vzdělání, diskutují, zvažují, pochybují. Potom jsou tu Ti, kteří mají vždy a za všech okolností jasno. Oni prostě ví...

7 2
možnosti
PN

Diskutují, zvažují, pochybují - Vy jste komik, především si cucají z prstu. Tak třeba Vojtěch si vycucal z prstu snížení přenosu covidu po očkování o 63%

https://echo24.cz/a/SeCwL/testovani-ockovanych-se-zrejme-blizi-babisuv-kabinet-si-na-to-zatim-netroufl

Hořejší zas tvrdí, že snížení je o 70%. Přitom v letadle do Tokia, kde bylo 5 "nakažených" (4 očkovaní a jeden neočkovaný), se nepodařilo zjistit, kdo byl tím nakaženým 0. Tvrdá data žádná.

Jindy si politici vymýšlejí, kolik bude třeba proočkovat populace, aby očkování fungovalo. Tak jo, autoři petice za povinné očkování tvrdí, že 95%.

https://www.petice.com/petice_za_povinne_okovani_proti_vitusars-cov-2

Jak k tomu číslu dospěli je záhada, ale jsou to v podstatě všichni, kromě zarytých odpůrců a těch, kteří se nemohou dát očkovat.

K počtu coviďáků v nemocnicích a na JIP bych řekl asi jen to, že neočkovaní se testují všichni, zatímco očkovaní se tam buď dostanou kvůli covidu, nebo je otestují při příznacích. Tak si představte člověka, který si jde třeba nechat vytrhnout osmičky, je neočkovaný, strčí mu špejli do rypáku a je pozitivní, pak si ho kvůli intubaci nechají přes noc na JIPce a ejhle, hned máme pozitivního neočkovaného, který zabírá místo. Z čísel tak, jak jsou prezentována, nelze vyčíst lautr nic, týká se antivaxerů i těch lhářů typu Maďar a Hořejší, ti nepochybují vůbec o ničem a jenom trousí do médií vymyšlená čísla.

6 1
možnosti
VB

Mělo by se zveřejnit, kolik očkovaných zdravotníků poté dostalo covid-19. Není to vůbec výjimka, např. švédský zdravotní úřad to sleduje. I v dalších zemích se potvrdilo, že očkovaní zdravotníci se zčásti nakazí - a jako někdy bezpříznakoví mohou nakazit pacienty nebo klienty sociál. ústavů, proto některé skandináv. země už zavedly testování i očkovaného personálu v ústavech. Všeobecně od 70 let se stále více ukazuje, že vakcíny nefungují - stále více se těchto lidí dostává i na JIPky. A řešením patrně není to, co nyní uvedl dr. Chlíbek - nabídka dalšího očkování po 2. měsíci od dokončené vakcinace. To by si občan mohl zvolit jedině dobrovolně, nikoli pod nátlakem, každý týden v přehledech SÚKL přibývají hlášení podezření na nežádoucí účinky vakcín.

6 2
možnosti
VV

Ja si zase myslim, ze byste vazena mela vstoupit do skautu a dat si delsiho bobrika mlceni.

0 3
možnosti
JD

J80a25n 66D34o59u67š90e59k

22. 11. 2021 11:48

Jsme totiž v situaci kdy mnoha lidem na číslech zas tak moc nezáleží. To máte jako s antiočkaři obecně. Nemůžete jich dosáhnout argumenty typu koláčového grafu. Jednají často velmi emočně (samozřejmě se to netýká jen jich) a co jich dosáhne je právě tzv. lidský přístup.

2 4
možnosti
AP

no, oni očkaři nejsou vůbec rozdílní ;-D

0 0
možnosti
KP

Genová terapie, není klasická vakcinace. Navíc, pouze podmíněně schválená.:-(

14 8
možnosti
VV

Zase jeden, co si plete pojmy. Uz drive tu bylo vysvetlovano ze DNA neni, ale rozhodne neni RNA:

5 4
možnosti

Svoboda a odpovědnost. Povinné očkování se špatně vymáhá. Přivlečete je v řetízkách, zastřelíte je?

Není jednodušší vypsat daň, kterou nebudou platit očkovaní/po nemoci/s dostatečně vysokou dávkou protilátek? Podle mě, varianta odměny je mnohem lepší než trest. Ideální by bylo, kdyby daní byly zatíženy i důchody, ale to nevím, jestli by nebylo protizákonné.

0 5
možnosti
Foto

Jen technická otázka, daně jsou za odměnu? 5000 na ruku a máte 95% naočkovaných. Ale kovidu se při tomto rozjezdu nezbavíme, naočkovaní trvá 5 týdnů a za tuto dobu můžou mít klidně protilátky všichni.

0 0
možnosti
PB

P62e84t69r 67B18a33j69n44a97r

22. 11. 2021 10:02

Povinné očkování, fajn. Ale jak by jste postupoval proti těm, kteří by i tak se naočkovat nenechali. Dal byste jím pokutu, nebo by jste je vsadil do vězení? Počítejte s tím, že zde bude hodně lidí, kteří si nenechají píchnout vakcínu za žádných okolností, takže by se možná museli stavět nové věznice či tábory.

4 0
možnosti
OT

Nepouštěl bych je chodit tam, kde je hodně lidí.

0 4
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Firemní sociolog. Pomáhám firmám pracovat s lidmi, hledám cesty jak rozumět lidskému chování a jak řešit někdy příjemné, jindy nepříjemné situace, které se při práci s lidmi stávají. Více o mně na https://www.koment.cz/vojtech-bednar

Seznam rubrik