Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Máte pravdu, tento systém veřejné volby vyžaduje hmatatelné osobnosti a na druhé straně výrazně upozaďuje program se kterým jdou strany do voleb. Pak se volby stávají jakousi reality show, kterou ráda podpoří všechna média. Volební debata má nesrovnatelnou sledovanost proti 328 dílu seriálu nebo 10 repríze béčkového filmu.

Bohužel, ano říkám bohužel, protože pro náš další život po volbách je rozhodující, jak dobře mají strany zpracován program a zda jsou schopné ho také prosadit. Lídr jaksi ztratí volební lesk, když zhasnou reflektory a začíná práce. Žádná práce, ani politická, se neudělala sama, globálně, velkým gestem.

Musí se začít od nejmenších drobností a od základů, pak to může celé správně fungovat, tohle známe každý osobně. No a k tomu je třeba vědět, znát a mít plán, co, kdy a jak se musí udělat a kdo to udělá. To by měl říci volební program, hezky nasvícená tvář charizmatického lídra s dvouslovným úderným heslem vám neřekne zhola nic. Bohužel.

0 0
možnosti
JV

A víte, že máte asi pravdu?

0 0
možnosti
PB

P68e33t41r 46B86u45r44i38a24n

15. 9. 2021 22:37

Napsal jste to dobře a logicky. A dokonce i s krásou nechtěného. Zde:

Lidé volí lidi. Chtějí vidět tváře, chtějí hrdiny, s nimiž se mohou identifikovat.

Pojďme se tedy podívat na to, s čím se identifikují voliči Babiše.

Babiš byl členem KSČ a dle posledních rozhodnutí soudu i právoplatně uznaný spolupracovník StB. Několikrát prokazatelně lhal o vlastnících Čapího hnízda a z počátku se dokonce i tvářil, že si nevzpomíná, co je to za objekt. A přitom v něm sám celou dobu bydlel bydlel i s celou rodinou a dokonce z něj tweetoval a pochvaloval si, jak se mu v něm dobře bydlí.

Ohledně Čapáku také přísahal na zdraví svých dětí, aby policii nakonec vzkázal, že nemohou vypovídat pro svá těžká duševní onemocnění.

Jeho nejčastější slova jsou: nerozumím tomu, nechápu to, nevím o co jim jde. Kalousek, ODS, Piráti. Jeho nejčastějším argumentem je kňourání typu: všechno je kampaň namířená proti mně, účelovka, antibabiš.

Jako hospodář se ukázal nejhorší ze všech možných, jako krizový manažer jen o kousek horší a jako podnikatel vede podniky tak, že ty vykazují ztráty jen o něco málo nižší, než jsou dotace odjinud, které nevytvořil.

Zkráceně: zoufalec, tragéd a vyprázdněný člověk.

Říkáte, že lidé se upínají k tomu, s kým se mohou identifikovat? Ano, to by odpovídalo.

2 1
možnosti
JV

Stačilo napsat, že nemáte rád Babiše.

1 0
možnosti
Foto

Tak tak, proto je potřeba zřídit pro lídry posilovnu. ;-D

0 0
možnosti
JL

Lidr kterekoliv politicke strany typu ala CR, nikdy tim lidrem nebude. Kazdy se schovava za tou "bublinou" strany. System nasich voleb je tim ukazkou.

Kdyby stali lidri jako jedinci proti sobe (stejne jak volime prezidenta), potom se nam "vylihne" mnoho dobrych lidru. Funkce premiera je manazeska funkce ve velkem. Mnoho dobrych manazeru z hospodarske oblasti by nam pomohli postavit CR do lepsich koleji.

0 0
možnosti
JV

Ministerská funkce je funkce politická. Vůbec, ale vůbec není zaručené, že dobrý manažer bude dobrým politikem. Nakonec - o Babišovi si většina lidí nemyslí, že je dobrým politikem;-)

2 0
možnosti
JK

Pozor, neplést si sílu se siláctvím. Sobotka hladce vyhodil Babiše z ministerstva a u Zemana s jeho údajným koncem vlády nehnul brvou a bylo. Babiš se před Zemanem plazí a nechá se natlačit do všeho možného, včetně prezidentského výběru ministrů.

3 2
možnosti

Ano, dá se říci, že Bohuslav Sobotka byl mnohem silnější premiér než Andrej Babiš. A Sobotka byl služebníkem občanů, kdežto Babiš si zprivatizoval stát jako svoji firmu! :-)

3 2
možnosti

Strana potřebuje leadera? Potřebuje!

Babiš je spíše majitel ANO než leader. Okamura je spíše diktátor než leader. Oba vyvolávají zájem o sebe. Zájem je u bezcharakterních občanů, kterým nevadí lež, a kteří nepotřebují svobodu ke svému životu.

Vynikající leader je Robert Šlachta. Je tak pracovitý, že měl šanci být v parlamentu dříve, než vznikla jeho strana!

Petr Fiala je slušný a důvěryhodný člověk, ale občany moc neuchvacuje a dělá politologické chyby.

Čestými leadery jsou Marian Jurečka v KDU-ČSL a Vít Rakušan ve STANu. Odhaduji, že oba by mohli být dobrými a rozvážnými premiéry, ale mají malou politickou sílu.

Ivan Bartoš je vynikající leader pro mládež. S ostatními Piráty vyspívají ve slušné politiky.

Ale je pravda, že zatím uchvacují občany především Babiš a Okamura, ale uchvacují především ty, kterým nevadí oligarchická demokracie se svobodou jen pro oligarchy, kterým nevadí uchvácení moci jedinou osobou!

:-)

1 5
možnosti
JV

Fiala je ukázkový příklad politika bez špetky charismatu, což je o to horší, že je to profesor politologie a ukazuje, jak se politika dělat nemá. Pekarová pohřbila TOP09 do mizivých preferencí a ani to ve své sebezasněnosti netuší. Jurečka je podlézavec, pokračující v tradicích KDU-ČSL , který je schopen nadávat i na vládu, ve které sám seděl. Bartoš je silný, zajímavý lídr, který potvrzuje autorovu teorii.

1 0
možnosti
PK

No, prý se silní jedinci vygenerují v dobách nejtemnějších....takže asi ještě musíme vyčkat.., karma za blogR^

0 0
možnosti
ZD

Silný vůdce v čele je klasické pyramidální uspořádání - skoro čehokoliv (firma, politická strana atd) . Proto nemůže mít Pirátské schéma naději na delší úspěch než jen jako experiment. Problémem není prvotní hraná demokracie, problémem je odpovědnost! Ta se v širokém vedení zcela vytrácí. A bez odpovědnosti to zkrátka nejde!

2 2
možnosti

Omyl! Piráti vyzrávají v dobrou politickou stranu! :-)

0 1
možnosti
ZZ

Vnitřní soutěž ?

Ta je nyní pro ODS, TOP, STAN i KDU nyní nepřijatelná.

Čekají pouze na zázračné výsledky voleb ve svůj prospěch.

Nic jiného jejich předsedy nemůže zachránit, protože sami dobrovolně žádnou soutěž nepodstoupí.

2 2
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1066x
Firemní sociolog. Pomáhám firmám pracovat s lidmi, hledám cesty jak rozumět lidskému chování a jak řešit někdy příjemné, jindy nepříjemné situace, které se při práci s lidmi stávají. Více o mně na https://www.koment.cz/vojtech-bednar

Seznam rubrik